Властите в Берлин определиха като неприемлива идеята на президента на Беларус

...
Властите в Берлин определиха като неприемлива идеята на президента на Беларус
Коментари Харесай

Берлин: Не искаме хуманитарен коридор за бежанци до Германия

Властите в Берлин определиха като неприемлива концепцията на президента на Беларус за основаване на филантропичен кулоар за мигранти до Германия.

" Германия е за европейски отговор на бежанската рецесия по източните граници на Европейския съюз, само че счита филантропичния кулоар за 2000 бежанци за недопустим нито за себе си, нито за общността като цяло ", разгласи формалният представител на немския кабинет Щефен Зайберт, представен от ТАСС.

Министърът на вътрешните работи Хорст Зеехофер също акцентира, че  Германия няма да приема бежанци през филантропичния кулоар.

Както съобщи в понеделник президентът на Беларус Александър Лукашенко, представен от организация БелТА, Минск ще изиска от Берлин да одобри бежанци на беларуско-полската граница, само че е подготвен да реши казуса самичък.

„ Не приказваме извънредно за германско-белоруската тематика. Това е хибридно предизвикателство от Беларус към всички страни от Европейски Съюз “, добави Зайберт и  припомни, че канцлерът Ангела Меркел организира два пъти диалози с Лукашенко предходната седмица, с цел да облекчи обстановката по границите.

Във вторник Беларус разгласи, че ще провежда втори полет в края на този месец за връщане на мигранти по родните им места, съобщи беларуският водач Александър Лукашенко.  Миналата седмица за Ирак излетя първият евакуационен полет с мигранти.

Беларус не желае борба с Полша, само че желае отговор от Европейски Съюз дали съюзът ще одобри 2000 блокирани мигранти, сподели още Лукашенко. " Трябва да достигнем до поляците, до всеки поляк и да им покажем, че ние не сме варвари, че не желаем борба. Не ни е нужна. Защото разбираме, че в случай че отидем прекомерно надалеч, войната е неизбежна ", сподели той. " А това ще бъде злополука. Отлично осъзнаваме това. Не желаеме никакъв спор. "

Лукашенко добави, че е настоял Германия да одобри част от мигрантите и изрази неодобрение, че Европейски Съюз не влиза по отношение на Минск по въпроса.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР